De wetenschap van de bosbes

Wat maakt een bosbes gezond?

Ik wilde wel eens weten welke gezondheidsvoordelen een bosbes nu exact heeft. Ik heb dan ook opgezocht welke positieve effecten de bosbes heeft.

Bosbessen bevatten fenol. Deze organische verbindingen hebben een antioxidante werking en werken ontstekingsremmend. De bosbes voorkomt dus schade in je lichaamscellen en helpt bij ontsteking. Daarnaast bevat het ook anti-obesitas eigenschappen. Dit zorgt er dan weer voor dat het de hoeveelheden van glucose en cholesterol doet afnemen. Klinkt goed toch?

berry-blue-blueberries-70862.jpg

Hoeveel bosbessen moet je eten om gezond te zijn?

Had ik daar het antwoord maar op! Wat weet ik dan wel? Bosbessen eten is wel degelijk gezond! Let wel, het is geen magisch geneesmiddel. Het heeft zeker zijn positieve effecten, maar het lost niet plots al je gezondheidsproblemen op. Bosbessen zijn echter vooral een ideaal onderdeel van een gezonde levensstijl!

Eat away!

 

Bron: Norberto, S., Silva, S., Meireles, M., Faria, A., Pintado, M., & Calhau, C. (2013). Blueberry anthocyanins in health promotion: A metabolic overview. Journal of Functional Foods5(4), 1518-1528.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s