Kip zoetzuur met passievrucht

It’s a passion!

Het gerecht ‘kip zoetzuur’ kennen we allemaal van bij het Chinese restaurant. Ik neem dit gerecht elke keer als we Chinees gaan eten! Hoewel ik fan ben van het originele recept, wilde ik eens iets anders proberen. Ik ben dan aan de slag gegaan met perziken en passievrucht.

Als je een fan bent van passievrucht, zal je dit recept zeker weten appreciëren. De zoete perziken op siroop in combinatie met de zurige smaak van de passievrucht passen perfect binnen het thema zoetzuur. Uiteraard heb ik er ook voor gezorgd dat je dit recept ook kan klaarmaken binnen de 15 minuten.

Hoog tijd om te beginnen koken!

Ingredients:

Kip

Saus

Servings: 2 personen

Instructions:

  1. Kook 1,5 liter water in een snelkoker. Laat het water koken en voeg het zakje rijst toe. Laat 10 minuten koken (afhankelijk van bijsluiter).
  2. Ik heb gewerkt met reeds gesneden kippenblokjes. Indien jouw kipfilet nog niet gesneden is, snijd deze dan eerst in kleine blokjes van 2 cm. Marineer de kippenblokjes in 1 eetlepel sojasaus en een theelepel honing.
  3. Snijd 4 halve perziken uit blik in kleine blokjes.
  4. Bak de kippenblokjes 4 minuten in een pan tot ze gaar zijn.
  5. Maak ondertussen de saus: Schenk de helft van het sap van de perziken uit blik in een kom. Voeg vervolgens 1 teen knoflook toe, 2 eetlepels ketchup, 2 eetlepels wittewijnazijn, 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel suiker en tot slot 1 theelepel passievrucht. Roer alles goed door elkaar.
  6. Voeg nu de perziken toe bij de kip en laat deze 1 minuut mee bakken.
  7. Voeg de saus toe aan de kip en perziken en laat 1 minuut sudderen.
  8. Serveer met de rijst!

Smakelijk!

Mijn tijdslot: 14,31 minuten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s