Malva pudding

Just pudding it out there! 

Ik ben, zoals men wel eens zegt, een enorme ‘zoetebek’. Vandaag wou ik dus nog eens een lekker dessert voor mijzelf maken, genaamd malva pudding! Dit dessert komt oorspronkelijk uit Zuid-Afrika. Het wordt er vooral gegeten na hun befaamde ‘braai’. Je kan dit vergelijken met wat wij ‘een barbecue’ noemen!

Ik ben op dit recept gekomen na mijn reis naar Zuid-Afrika! Wat ik in Zuid-Afrika deed? Wel, dat zal ik kort even schetsen! Mijn tante en nonkel zijn in 2004 verhuisd naar Zuid-Afrika. Zij baten er een Bed en Breakfast uit! I know, cool right! Sindsdien reis ik dus om de paar jaar nog eens naar Zuid-Afrika om hen te bezoeken. Uiteraard heb ik van die situatie geprofiteerd en heb ik er ook heel wat rondgereisd en bezocht! Can you blame me? Alle fantastische reisverhalen ga ik jullie hier besparen.

Back to my pudding! Nadat ik terug ben van één van mijn reizen, organiseer ik vaak voor mijn familie een thema-avond in teken van de bestemming. Dit keer was het dus Afrikaanse avond. We aten het welbekende gerecht ‘Boboti’ en daarna als dessert onze ‘malva pudding’. Hoe je die heerlijke malva pudding nu zelf kan maken, bespreek ik hieronder!

Hoog tijd om er in te vliegen!

Ingredients:

Pudding

Saus

Servings: 2 personen

Instructions:

Pudding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Klop de eieren en de suiker luchtig. Voeg vervolgens de jam en de melk toe.
  3. Smelt de boter met de witte wijnazijn in een pannetje en voeg dit toe aan het bovenstaande mengsel.
  4. Voeg vervolgens de bloem en een snufje zout toe aan het eimengsel.
  5. Schenk het geheel in een ovenschaal en bak dit in 40 minuten gaar in een oven van 180 graden.

Saus

  1. Verwarm alle saus ingrediënten in een pan, zonder het geheel te laten koken. (slagroom, roomboter, suiker en vanille suiker)
  2. Als de pudding klaar is, neem je deze uit de oven en prik je enkele gaatjes in de pudding.
  3. Schenk de helft van de saus nu over de pudding en laat het staan tot de saus er is ingetrokken.
  4. Serveer de malva pudding warm en giet nog wat extra saus over het geheel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s