Toast tot de vierde

A toast to a great lunch!

Lunch inspiratie is een van mijn grootste ‘struggles’. Ik weet vaak niet wat ik moet eten als middagmaal. Ik vertrek dus vaak naar het werk zonder middageten. Uiteraard wil ik ’s middags wel iets opeten. Ik heb het voordeel dat er naast het bedrijf een Delhaize is. Nu ja, een voordeel is het ook niet echt. Dit wil namelijk zeggen dat ik elke middag gewoon voorverpakte maaltijden uit de supermarkt haal. Dit kost natuurlijk een pak meer dan een eigen lunch van thuis meenemen. Ik vond dus dat het tijd werd om hier iets aan te doen. Hoog tijd om een paar gemakkelijke en lekkere lunchopties te verzinnen!

Ik heb dan 4 verschillende opties beleg om een simpele toast een beetje aantrekkelijker te maken. De eerste toast heb ik HUMMUS LOVER genoemd. Waarom? Dat is vrij duidelijk denk ik. De tweede toast heb ik HOLY GUACAMOLE genoemd. Opnieuw denk ik dat de naam al veel weggeeft over wat er op de toast ligt. De derde toast heb ik OMELET HEAVEN genoemd. Deze toast wordt namelijk belegd met guacamole en een heerlijke omelet. Tot slot heb ik de vierde toast BRIE MINE genoemd. Deze is persoonlijk mijn favoriet. Ik ben dan ook een grote ‘cheese-lover’. Deze toast combineert de scherpe kaas smaak met een frisse fruit toets.

Alle toasten zijn super simpel om te maken en bevatten niet te veel verschillende ingrediënten. Hopelijk heb jij nu ook extra inspiratie voor je lunch!

Tijd om er in te vliegen!

Ingredients:

Toast 1: Hummus Lover

Toast 2: Holy guacamole

Toast 3: Omelet Heaven

Toast 4: Brie Mine

Servings: 2 personen

Instructions:

Bereiding HUMMUS LOVER toast

 1. Toast een snee brood
 2. Smeer hummus op jouw toast.
 3. Voeg vervolgens een beetje rucola sla en enkele walnoten toe. Je kan er eventueel ook nog balsamico azijn over sprenkelen.

Bereiding HOLY GUACAMOLE toast

 1. Toast een snee brood.
 2. Snijd een avocado in twee en lepel deze uit de schil. Plet de avocado met een vork. Voeg nu een halve eetlepel limoensap en een halve teen knoflook toe.
 3. Snijd een halve tomaat en een halve ajuin in kleine stukjes. Voeg toe aan het avocado mengsel. Meng alles goed. Jouw guacamole is nu klaar.
 4. Snijd 4 kers- of snoeptomaten in twee.
 5. Smeer de toast in met de guacamole en leg er de halve kerstomaten op. Kruid af met peper.

Bereiding OMELET HEAVEN toast

 1. Toast een snee brood
 2. Snijd een avocado in twee en lepel deze uit de schil. Plet de avocado met een vork. Voeg nu een halve eetlepel limoensap en een halve teen knoflook toe.
 3. Snijd een halve tomaat en een halve ajuin in kleine stukjes. Voeg toe aan het avocado mengsel. Meng alles goed. Jouw guacamole is nu klaar.
 4. Meng 2 eieren met een halve eetlepel halfvolle melk. Kruid met peper en zout.
 5. Klop het geheel goed op. Voeg wat boter toe aan een pan en bak het omelet.
 6. Smeer de toast in met de guacamole en leg het omelet erbovenop.

Bereiding BRIE MINE toast

 1. Toast een snee brood.
 2. Snijd de brie in dunne schijfjes. Snijd vervolgens ook een halve appel in kleine schijfjes.
 3. Beleg jouw toast met de schijfjes brie en voeg daarna de schijfjes appel toe.
 4. Tot slot werk je af met gedroogde veenbessen. (je kan er ook nog altijd wat honing over sprenkelen om het zoeter te maken)

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s