Kipfilet met popcorn

What’s poppin? 

Een gerecht met popcorn? Dat heb je goed gelezen! Hoe raar het ook mag klinken, het was verrassend lekker. Ik werd aangesproken om mee te doen aan een wedstrijd om een recept te verzinnen met sojasaus. Zo gezegd, zo gedaan! Het leek mij een leuke uitdaging en ik zette mijn hersenen aan het werk! Wat past goed samen met sojasaus? Wat matcht goed met een zoutige smaak? En ja hoor, zo kwam ik bij popcorn! Ik smolt boter met sojasaus in een pot en voegde er de mais aan toe. Het heerlijke geluid van de gepofte mais, maakte me instant gelukkig. De popcorn smaakte precies zoals ik voor ogen had. De sojasaus zorgt voor een subtiele zoute afsmaak. Ik wilde het gerecht echter ook een frisse toets geven. Dit deed ik door er granaatappel aan toe te voegen. Dit zorgt naar mijn mening voor een perfecte balans. Ik wil jullie vooral stimuleren om het recept eens te proberen! Laat mij vooral weten wat jullie vinden van een gerecht met popcorn!!

Hoog tijd om te koken!

Ingredients:

Popcorn

Kipfilet

Servings: 2 personen

Instructions:

Popcorn

  1. Smelt de boter in een pot met de 2 eetlepels sojasaus. Van zodra deze begint te koken, voeg je de mais toe. Zet meteen het deksel op de pot. De mais begint nu te poffen. Zet het vuur iets lager. Van zodra het stil wordt, haal je de pot van het vuur. Roer even door het geheel.
  2. Snijd de granaatappel en haal de granaatappel pitten er uit. Meng deze onder de popcorn. Je kan er ook voor kiezen om ze apart te serveren op jouw bord.

Kipfilet

  1. Mijn kippenblokjes waren reeds voorgesneden. Indien dit bij jou niet het geval is, snijd dan eerst de kipfilet in stukjes.
  2. Marineer de kippenblokjes in sojasaus en honing.
  3. Bak de kippenblokjes in een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur totdat deze gaar zijn.
  4. Serveer met de popcorn en granaatappel.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s