FOODHACK: Eieren splitsen

Een beetje geschiedenis…

Zoals jullie ondertussen wel al weten, heb ik het altijd druk. Weinig tijd om te koken? Dat was één van mijn dagelijkse ‘struggles’. Ik maakte er mijn missie van om op zo een kort mogelijke tijd een heerlijk gerecht op tafel te toveren. Ik begon steeds efficiënter te koken en zocht naar recepten die ik op korte tijd kon klaarmaken. Zo kwam ik dan ook op het idee om een blog met allemaal recepten, die in 15 minuten klaar zijn, te schrijven!

Ik merkte echter dat ook mijn manier van koken sterk bepaalde hoe snel ik een gerecht klaar maakte. Verschillende trucjes zorgden ervoor dat ik opnieuw efficiënter te werk ging. Aangezien ik mijn 15 minuten recepten reeds met jullie deel, konden ook de zogenaamde food hacks niet achterblijven. Deze trucjes heb ik niet zelf verzonnen, maar kwam ik gaandeweg tegen op verschillende sites. Deze tips zijn bij mij blijven hangen en wilde ik dan ook met jullie delen.

De eerste food hack biedt een oplossing voor een herkenbaar probleem. Heb jij al eens een ei proberen scheiden en liep het gewoon helemaal mis. Vind je het ook zo moeilijk om het eigeel van de éne naar de andere helft van de schel te schommelen? Vermoeiend toch! Dit trucje maakt het proces om eigeel te splitsen een pak simpeler. Opgelet, je moet wel een plastic water flesje in huis hebben! Ik heb ondertussen wel genoeg verteld. Onderstaande video maakt meteen duidelijk hoe de truc werkt! Hopelijk maakt dit je leven weer iets simpeler!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s