Halloween chocolademousse

I like this a choco-lat!

Ik zal beginnen met mij te excuseren! Sorry… Het is al meer dan een maand geleden sinds ik het laatste dessert recept online heb gezet. Ongehoord, ik weet het! Ik beloof dat deze chocolademousse alles goed maakt! Een heerlijke chocolademousse die je kan klaarmaken in 15 minuten? Het kan! Ik vond dit recept op 15gram en was meteen verkocht. 

Aangezien het Halloween is, heb ik de chocolademousse meteen ondergedompeld in het thema. Hoewel de chocolademousse op 15 minuten klaar is, dien je deze achteraf best nog wel te laten opstijven in de koelkast voor 3 uur.Ik heb ervoor gekozen om de chocolademousse met melkchocolade te maken, maar je kan dit ook perfect met pure of witte chocolade klaarmaken. Veel plezier en genot van deze chocolademousse!

Hoog tijd om te koken! 

Ingredients:

Chocolade mousse

Halloween thema

Servings: 2 personen

Instructions:

Chocolade mousse

  1. Smelt de chocolade au bain-marie op een laag vuur.
  2. Klop de eidooiers samen met de suiker tot een schuimige massa. Klop apart ook de eiwitten stijf.
  3. Roer de gesmolten chocolade door het eidooier mengsel. Spatel er vervolgens de opgeklopte eiwitten door.
  4. Klop nu de room stijf en meng ook deze door het chocolademengsel.
  5. Verdeel de chocolademousse over schaaltjes. Laat deze vervolgens minstens 3 uur in de koelkast opstijven.

Halloween thema

  1. Haal uit de koelkast en begin met het versieren voor het Halloween thema. Verkruimel de oreo koekjes tot kleine stukjes. Besprenkel deze kruimels over de chocolade mousse. Het zou de illusie van grond moeten creëren.
  2. Neem vervolgens de 4 koekjes die zullen dienen als grafzerk. Schrijf hierop met een chocolade stift R.I.P. Zet de grafzerkjes vervolgens rechtop in de chocolade mousse. Je bent helemaal klaar voor Halloween!

Mijn tijdslot: 16,01 minuten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s