Kip met lente-ui

Lente-ui in de herfst…

Elke week bestel ik online mijn boodschappen en haal deze dan af aan de supermarkt. Dit is voor mij ideaal omdat het me heel wat tijd bespaart en de winkels vaak bijna sluiten als ik gedaan heb met werken. Het nadeel is dat ik zo soms voor verrassingen kom te staan. Uiteraard volledig mijn schuld! Ik heb de neiging enkel naar de titel van het product en de afbeelding te kijken. Je hoort me al komen! Op foto lijkt altijd alles groter.

Ik heb al verschillende keren gehad dat ik iets bestelde zoals bijvoorbeeld een fles wijn en dat de hoeveelheid klein is. Oeps, my bad! Deze week gebeurde iets soortgelijk! Ik had 5 stengels lente-ui nodig voor een recept. Ik typte dus bij hoeveelheid 5. In plaats van 5 stengels, kreeg ik echter 5 bossen. Zoveel had ik uiteraard niet nodig! Ik moest dus creatief zijn en lente-ui in zoveel mogelijk recepten verwerken. Zo kwam het recept kip met lente-ui tot stand. Serveer dit met een portie rijst en je hebt een heerlijke lichte maaltijd. Benieuwd naar het recept? Scroll dan verder naar beneden.

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 9,16 minuten

Ingredients:

Servings: 2 personen

Instructions:

  1. Kook de rijst gaar.
  2. Snijd ondertussen de lente-ui in kleine stukjes. Indien jouw kipfilet nog niet is voorgesneden, snijd je deze ook eerst in blokjes. Kruid de kippenblokjes met kip kruiden of simpelweg peper en zout.
  3. Bak de kippenblokjes met de lente-ui op een middelhoog vuur (gedurende 5 minuten). Voeg 1 eetlepel kookvocht van de rijst toe.
  4. Voeg nu de eetlepels sojasaus, honing en ketchup toe aan de pan met kippenblokjes. Laat nog 1 minuut sudderen.
  5. Serveer met de rijst.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s