Broccoli met kaassaus

You broc my world!

Ik ben er weer met een nieuw 15 minuten recept! Heb je vanavond weinig tijd, dan is dit recept ideaal. Het zal je misschien al zijn opgevallen, maar ik gebruik in veel recepten kaas. Ik kan er niet aan doen, ik hou gewoon van kaas! Broccoli gedrenkt in een goede kaassaus is voor mij dus een perfect gerecht!

Vanavond zal ik jullie dan ook kaas voorschotelen. Vervolgens heb ik in dit recept gewerkt met de groente broccoli. Dit is gemakkelijk klaar te maken en heeft slechts 4 minuten nodig om te garen. Ideaal dus voor een recept dat in 15 minuten moet klaar zijn! In de kaassaus heb ik ook nog gerookte spekblokjes verwerkt om de saus een zoutige nasmaak te geven. Voor de vegetariërs onder jullie: je kan het recept ook perfect maken zonder de spekblokjes. Om er zeker van te zijn dat jullie niet met honger van tafel gaan, serveer ik het gerecht met Turks brood. Je kan het brood dippen in de kaassaus. Nog niet overtuigd? Probeer het vooral zelf! Hieronder vind je het recept!

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 15,13 minuten

Ingredients:

Servings: 2 personen

Instructions:

  1. Bak het Turks brood 10 minuten in een oven van 180 graden (afhankelijk van de instructies op de verpakking.
  2. Breng een pot water aan de kook. Snijd ondertussen de broccoli in stukken. Kook deze vervolgens gedurende 4 minuten op een middelhoog vuur.
  3. Maak nu de kaassaus: Doe de boter in een pot en smelt deze op een middelhoog vuur. voeg vervolgens de bloem toe en roer goed tot je een koekjes geur begint te ruiken. Je roux is klaar
  4. Voeg de melk toe aan de roux en roer tot er geen klonters meer zijn. Tot slot voeg je de geraspte kaas toe en roer je nog even verder tot deze gesmolten is. Kruid af met peper en zout.
  5. Bak de spekblokjes gedurende 2 minuten in een pan op een hoog vuur. Voeg deze tot slot toe aan de kaassaus.
  6. Serveer de broccoli roosjes met de kaassaus en het Turks brood.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s