Hazenrug met veenbessen saus

I whip my HARE back and forth!

De koude dagen zijn weer in het land. Hierdoor krijg ik meteen zin in warme, winterse gerechten. Jij ook? Als ik aan winterse gerechten denk, denk ik meteen aan wild en veenbessen. Laat dat nu juist de combinatie zijn voor het volgende gerecht! In dit gerecht probeer ik de wildsmaak zoveel mogelijk te behouden door de saus van de hazenrug aan te dikken met wild fond en kookroom. Simpel, maar heerlijk!

Zoals ik eerder vermelde, passen veenbessen heel goed bij wild. Ik maakte dus een saus op basis van veenbessen om bij de hazenrug te serveren. Verder koos ik voor de groente witloof om bij het gerecht te serveren. Als je een beetje suiker over het witloof strooit voor je deze bakt, krijgt deze een zoetere smaak. Dit staat in mooi contrast met de zuurdere nasmaak van de veenbessensaus. Klinkt al goed toch? Serveer het nog met aardappel krieltjes en je likt je vingers af bij het verorberen van deze maaltijd. Wil je zelf aan de slag met het recept? Volg dan de instructies hieronder.

Hoog tijd om te koken! 

Mijn tijdslot: 16,32 minuten

Ingredients

Hazenrug

Veenbessensaus

Servings: 2 personen

Instructions

Hazenrug

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden.
  2. Kruid de hazenrug met peper en bak deze op een hoog vuur gedurende 3 minuten. Zorg dat je alle kanten laat bakken.
  3. Voeg vervolgens het wildfond, de kookroom en 2 blaadjes laurier toe aan de hazenrug. Roer goed.
  4. Plaats de hazenrug vervolgens in een oven van 150 graden gedurende 7 minuten.

Veenbessensaus

  1. Neem een kookpot en giet de wijn hierin samen met de suiker. Laat het koken op een hoog vuur. Van zodra de wijn kookt, voeg je de veenbessen toe. Zet het vuur nu op een middelhoog vuur en laat de saus gedurende 8 minuten sudderen tot de veenbessen openspatten. Roer geregeld in de pot.
  2. Snijd ondertussen de witloof stronken in twee. Plaats het witloof met de bolle kant naar boven in een pan op een middelhoog vuur. Bestrooi de stronken met wat suiker en voeg 50 ml water toe. Dek de pan af met een bord zodat deze goed kunnen stomen gedurende 5 minuten.
  3. Tot slot neem je een pan en bak je de aardappelkrieltjes met wat zout op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
  4. Serveer de hazenrug met de gekarameliseerde witloof, de veenbessensaus en de krieltjes.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s