Boska Holland

Een heerlijke uitnodiging.

Waar zal ik beginnen? Ik heb zo veel te vertellen! Het begon allemaal met een uitnodiging in mijn brievenbus. En niet zomaar een uitnodiging! In mijn brievenbus stak een reep chocolade, een chocolade breekmes en de uitnodiging! Een uitnodiging vergezelt van chocolade…beter wordt het niet! Op 29 november trokken ik en mijn zus dus richting Nederland, waar het hoofdkantoor van Boska Holland gevestigd is.

De geschiedenis van Boska Holland.

De roots van Boska Holland gaan helemaal terug tot 1896 waar de passie voor kaas begon. Het is een authentiek familiebedrijf en dat is ook meteen de sfeer die je voelt als je binnenwandelt in het bedrijf. Alle medewerkers werken er vanuit een passie voor kaas en chocolade en laten je meteen thuis voelen. Dit is één van de redenen waarom ik zo’n fan ben van het bedrijf. Ja hoor, er zijn meerdere redenen. Alles wat te maken heeft met het snijden, presenteren of smelten van kaas vind je bij hen terug. Later breidde ze hun assortiment uit met chocowares. Alles wat je dus nodig hebt om ook chocolade te presenteren, snijden en smelten. Dat is genoeg geschiedenis voor vandaag, laat ik jullie nu vooral meenemen doorheen mijn dag bij het bedrijf!

Een dag in de wereld van Boska Holland.

Aangekomen in Nederland, werden we meteen ontvangen met een glaasje champagne! Fancy, right? De rand van het glas was bovendien ondergedompeld in roze chocolade, wat het glaasje champagne nog een extra touch gaf. We leerden meteen de andere foodbloggers kennen die ook uitgenodigd waren. Verder kregen we meteen enkele hapjes voorgeschoteld. Dit was telkens een combinatie van kaas en chocolade! En ja hoor, het was super lekker! Ze werden zelfs gepresenteerd door de kok zelf! Het eerste punt dat op de agenda stond was een korte introductie over het bedrijf. Daarna werden we naar boven geleid en kwamen we in een prachtig ingerichte keuken terecht waar we werden opgewacht door de bedrijfs chocolatier ! Deze gaf woordje uitleg over hoe je thuis best bonbons kan maken en de gemakkelijkste manier om ook thuis chocolade op de juiste temperatuur te krijgen. Deze methode zal ik zeker nog delen op mijn Instagram zodat ook jullie hiermee aan de slag kunnen.

Dan was het tijd om zelf aan de slag te gaan! Wij maakten bonbons met een vanille ganache. Spoiler alert: ze waren heerlijk! Had ik al gezegd dat overal ook chocolade lag en we alles gewoon mochten opeten! Na het maken van onze eigen praline’s kregen we een rondleiding in het bedrijf. Ik voelde me meteen in een sprookjeswereld, maar dan één waar alles rond kaas en chocolade draait! Alles was zo mooi ingericht en de foodstyling skills van het personeel zijn ook duidelijk ‘on point’! Overal stonden hapjes, kaas en chocolade fondues gepresenteerd! Ik wist niet waar kijken en wat eerst te proeven! Na de rondleiding mochten we met alle foodbloggers aanschuiven aan de grote tafel en was het tijd om gezellig samen te tafelen. Als eerste waagde ik mij aan de brietaart met chocolade, karamel en pecannoten. Ik ben verrast door hoe lekker deze combinatie is! Mijn favoriete hapje waren toch de nachos met gesmolten raclette kaas! Boska Holland heeft een klein party raclette toestel waar je 1 schel kaas oplegt die dan smelt. Daarna is het super makkelijk om deze over je nachos, brood, gerecht te serveren. Van al dat praten over eten, krijg ik weer honger!

Het einde van een prachtige dag.

Om tot slot deze prachtige dag af te sluiten, kregen we allemaal een goodie bag mee naar huis! Deze was zo rijk gevuld met hun choco en cheesewares! Super handig om in huis te hebben! Als je een kaas of chocolade fan kent, bekijk dan zeker hun site want je kan er leuke cadeau’s op vinden. Als je een kaas of chocolade fan bent, ‘dive in’ zou ik zeggen. Ik hoop dat ik met deze blogpost en de afbeeldingen de magie van het bedrijf een beetje heb kunnen overbrengen, want magisch was het zeker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s