Ree medaillon met gecarameliseerde peer.

Vanavond staat er ree op het menu.

Vroeger at ik praktisch nooit wild vlees. Wild vlees heeft een heel sterke smaak, waar je echt fan van moet zijn. Bij Kerst denk ik echter vaak aan gerechten met wild. Jullie ook? Ik ben dus beginnen experimenteren met wild. En wat blijkt? Ik ben dit enorm beginnen appreciëren! Ok, het is nu niet zo dat ik alle soorten wild vlees even graag eet. Ree is bijvoorbeeld één van mijn favorieten geworden. Dit is dan ook meteen wat ik jullie vanavond voorschotel!

Een recept met wild associeer ik verder ook altijd met warm fruit. Ik werk in veel gerechten met fruit omdat ik dit persoonlijk erg lekker vind in een gerecht. Ik heb dus gekozen om de ree te serveren met gecarameliseerde peer. Om het recept nog een zoute ‘touch’ te geven, bak ik er nog wat spekjes bij. Maar hoe maak je dit gerecht nu klaar? Wel, lees vooral verder!

Hoe maak je het gerecht klaar?

Allereerst bak je de ree medaillon kort aan op een hoog vuur aan beide kanten. Daarna zet je het vuur meteen op een middelhoog vuur en laat je het verder garen gedurende 12 minuten. Ondertussen snijd je het brood in kleine vierkantjes en bak je ze in een beetje olijfolie krokant. Neem nu de halve peren uit blik en bak deze mee in de pan waarin je ree gaart. Voeg ook 3 eetlepels van het vocht van de peren toe. Vervolgens besprenkel je de peren met honing. Voeg tot slot ook de spekblokjes toe aan het geheel en bak ze nog de laatste minuten mee met de ree. Serveer de ree met de gecarameliseerde peren, de spekblokjes en de croutons! Smakelijk. Je kan het recept hieronder printen en eventueel aanpassen aan het aantal personen waarvoor je het recept maakt.

Gerelateerde gerechten.

Ben jij fan van een recept met wild? Dan is het recept hazenrug met veenbessensaus of reeragout met pruimen misschien ook iets voor jou!

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 14,41 minuten.

Vind het volledige recept hieronder.

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Allereerst kruid je de ree met peper en bak je deze kort aan op een hoog vuur aan beide kanten. Daarna zet je het vuur meteen op een middelhoog vuur en laat je het verder garen gedurende 12 minuten.
  2. Ondertussen snijd je het brood in kleine vierkantjes en bak je ze in een beetje olijfolie krokant.
  3. Neem nu de halve peren uit blik en bak deze mee in de pan waarin je ree gaart. Voeg ook 3 eetlepels van het vocht van de peren toe.
  4. Vervolgens besprenkel je de peren met honing.
  5. Voeg tot slot ook de spekblokjes toe aan het geheel en bak ze nog de laatste minuten mee met de ree.
  6. Serveer de ree met de gecarameliseerde peren, de spekblokjes en de croutons!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s