Pasta met lamsfilet

Een origineel kerst gerecht.

Ben jij nog op zoek naar een leuk en origineel kerst recept om aan vrienden en familie te serveren? Dan heb ik misschien wel iets voor jou. Deze heerlijk pasta met lamsfilet. Lamsvlees is heerlijk mals en hier scoor je altijd mee op kerst. Verder wordt de pasta afgewerkt met rode paprika en peterselie wat het bordje meteen een frisse uitstraling geeft.

Dit recept is geen eigen recept, maar wou ik wel graag met jullie delen. Ik kwam het recept tegen op Libelle Lekker en vond het zelf heerlijk. Ik was dan ook verrast dat ik het recept in 15 minuten klaar kreeg. Een lekker en snel gerecht? Dan kan ik toch niet anders dan dit met jullie te delen. Bovendien zag het er feestelijk uit, waardoor het mij een leuk gerecht leek om te serveren met de feestdagen. 

Hoe begin je eraan?

Hoe maak je het recept nu klaar op korte tijd? De volgorde is hier weer enorm belangrijk. We starten dus met het garen van de penne. Terwijl deze namelijk kookt, kunnen we alle andere ingrediënten van het recept voorbereiden. Snijd ondertussen de ajuin en paprika in fijne stukjes. Bak nu de lamsfilet op een hoog vuur gedurende 2 minuten langs elke kant. Bak het lamsvlees vervolgens nog 3 minuten op een laag vuur verder. Roerbak ondertussen de paprika en ajuin met een eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur gedurende 4 minuten. We zijn nu bijna klaar! Enkel nog de yoghurt dressing klaarmaken! Meng in een kom de yoghurt, knoflook, zout en wat rozemarijn goed door elkaar. Als de pasta gaar is, voeg je deze nog even toe aan de roerbak ajuin en paprika en laat je deze nog 1 minuut mee bakken. Snijd je lamsfilet in dunne reepjes om te serveren. Serveer de pasta met de lamsfilet reepjes. Dresseer vervolgens met de yoghurt dressing en peterselie en voilà je hebt een heerlijk en snel gerecht!

Hoog tijd om te koken! 

Wil je het gerecht graag klaarmaken? Scroll dan even verder om het recept af te printen. 

Mijn tijdslot: 15,33 minuten.

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Kook als eerste de penne gaar.
  2. Snijd ondertussen de ajuin en paprika in fijne stukjes.
  3. Bak nu de lamsfilet op een hoog vuur gedurende 2 minuten langs elke kant. Bak het lamsvlees vervolgens nog 3 minuten op een laag vuur verder.
  4. Roerbak ondertussen de paprika en ajuin met een eetlepel olijfolie op een middelhoog vuur gedurende 4 minuten.
  5. Ondertussen maak je de yoghurt dressing klaar. Meng in een kom de yoghurt, knoflook, zout en wat rozemarijn goed door elkaar.
  6. Als de pasta gaar is, voeg je deze nog even toe aan de roerbak ajuin en paprika en laat je deze nog 1 minuut mee bakken.
  7. Snijd je lamsfilet in dunne reepjes om te serveren.
  8. Serveer de pasta met de lamsfilet reepjes. Dresseer vervolgens met de yoghurt dressing en peterselie.

Gerelateerde gerechten.

Ben jij een fan van pasta gerechten? Bekijk dan zeker ook het recept spaghetti met pompoen en paardenvlees.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s