Prei risotto met sint-jacobsvruchten

Een simpel en snel kerstgerecht

De feestdagen zijn al druk en stressvol genoeg dat we ook nog eens uren in de keuken moeten spenderen. Het zoeken naar cadeautjes alleen al bezorgt me stress. En ja hoor, vandaag is het 21 december en ik heb nog niet alle cadeautjes! Hello stress! Als ik me nu nog eens zorgen moet maken over de recepten voor kerst, dan wordt het niet echt een ontspannende kerst! Maar…ik kijk er wel naar uit om een kerstfeest te organiseren en iedereen te overladen met eten. Wat nu? Dat is voor mij simpel! Ik maak een snel gerecht klaar dat niet te veel ingrediënten bevat. Vergis je niet, lekker zal het zeker en vast wel zijn! Bovendien verkies ik een snel kerstgerecht zodat ik zelf mee aan tafel kan genieten van de gesprekken en niet de hele tijd in de keuken hoef te staan.

Hoe maak je dit gerecht klaar?

Dit recept is een risotto met prei en sint-jacobsvruchten geserveerd met een lepel pompoen coulis. Hoe begin je er nu aan? Snijd de prei in kleine stukjes en bak deze in een pan op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten. Voeg de risotto rijst toe en bak gedurende 3 mee in de pan op een hoog vuur tot ze glazig wordt. Blus met witte wijn en giet er 400ml warme bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Laat het geheel sudderen gedurende 12 minuten. Maak nu de pompoen coulis: Kook de pompoen samen met de 150ml groentenbouillon gedurende 2 minuten. Mix het geheel met tijm en peper en zout en 40ml olijfolie tot een gladde coulis. Verhit dan boter in de pan en bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout. Snijd vervolgens de feta kaas in kleine blokjes. Voeg deze tot slot toe aan de risotto van zodra deze klaar is. Meng alles nog eens goed door elkaar. Serveer de risotto op een bord en schik de sint-jacobsvruchten hierover. Werk af met een lepel pompoen coulis. Heerlijk met een glaasje witte wijn.

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 19,35 minuten.

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Snijd de prei in kleine stukjes en bak deze in een pan op een middelhoog vuur gedurende 2 minuten.
  2. Voeg de risotto rijst toe en bak gedurende 3 mee in de pan op een hoog vuur tot ze glazig wordt.
  3. Blus met witte wijn en giet er 400ml warme bouillon bij tot de rijst net onderstaat. Laat het geheel sudderen gedurende 12 minuten.
  4. Maak nu de pompoen coulis: Kook de pompoen samen met de 150ml groentenbouillon gedurende 2 minuten. Mix het geheel met tijm en peper en zout en 40ml olijfolie tot een gladde coulis.
  5. Verhit dan boter in de pan en bak de sint-jakobsvruchten kort aan beide kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.
  6. Snijd vervolgens de feta kaas in kleine blokjes. Voeg deze tot slot toe aan de risotto van zodra deze klaar is. Meng alles nog eens goed door elkaar.
  7. Serveer de risotto op een bord en schik de sint-jacobsvruchten hierover. Werk af met een lepel pompoen coulis.

Gerelateerde gerechten

Ben jij nog volop aan het zoeken naar een heerlijk en snel kerstgerecht? Bekijk dan zeker het recept pasta met lamsfilet of reeragout met pruimen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s