Reeragout met toefkes

Het wildseizoen is nog niet afgelopen

Nu ja, eigenlijk wel… Technische gezien is het wildseizoen net afgelopen. Maar je kan in de supermarkt nog enkele laatste stukken wild kopen. Als je dus graag nog een keer wild eet, is het nu de moment. Haast je naar de supermarkt en geniet van dit recept voor reeragout met toefkes. Wat zijn toefkes? Jij kent het misschien als ‘pommes duchesse’

Hoe bereid je dit gerecht?

Ik zal meteen ter zake komen! Hoe maak je dit gerecht nu klaar? Start met het bakken van de aardappel toefkes gedurende 13 minuten in de airfryer. Je kan ze ook gewoon in de friteuse bakken. Opgelet, dan zullen ze iets snelle klaar zijn. Snijd dan de witloof stronk in twee. Bak ze in een pan met boter op een laag vuur en besprenkel met suiker. Laat het witloof gedurende 7 minuten stomen. Bak het reeragout op een hoog vuur gedurende 1 minuut in boter. Roer ondertussen. Zet het vuur vervolgens laag en laat het vlees verder garen gedurende 2 minuten. Voeg nu de witte wijn, kook room en wild fond toe aan de ragout. Werk af met tijm en peper. Laat het geheel sudderen gedurende 6 minuten. Serveer de reeragout in de saus met aardappel toefkes en gekarameliseerd witloof. Smakelijk! Als je even verder scrolt, kan je het recept gewoon afprinten.

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 15,35 minuten.

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Bak de aardappel toefkes gedurende 13 minuten in de airfryer.
  2. Snijd de witloof stronk in twee. Bak ze in een pan met boter op een laag vuur en besprenkel met suiker. Laat het witloof gedurende 7 minuten stomen.
  3. Bak het reeragout op een hoog vuur gedurende 1 minuut in boter. Roer ondertussen. Zet het vuur vervolgens laag en laat het vlees verder garen gedurende 2 minuten.
  4. Voeg nu de witte wijn, kook room en wild fond toe aan de ragout. Werk af met tijm en peper. Laat het geheel sudderen gedurende 6 minuten.
  5. Serveer de reeragout in de saus met aardappel toefkes en gekarameliseerd witloof.

Gerelateerde gerechten.

Ben jij fan van reeragout? Dan heb je misschien ook zin in het recept voor reeragout met pruimen! Bekijk het hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s