Ovenschotel met chorizo en ei

En hop even in de oven!

Ovenschotels zijn één van mijn favoriete snelle gerechten om te maken! Dit vraagt vaak weinig tijd, buiten uiteraard het voorbereidende werk. Maar eens je gerecht in de oven staat, heb je weer alle tijd van de wereld om andere zaken te doen! Nu ja, alle tijd van de wereld is misschien overdreven… Ik maak er zelfs een wedstrijd van om zoveel mogelijk taken af te werken alvorens de oven piept! Competitie met mezelf, check! Deze ovenschotel heb ik niet zelf bedacht, maar kwam ik tegen in Libelle. Het was zo snel en simpel om te maken, dat ik het toch met jullie wou delen.

Hoe begin ik eraan?

Wel, zoals gewoonlijk is dit vrij simpel. Start met het voorverwarmen van de oven. Snijd de chorizo, paprika en lente-ui in kleine stukjes. Bak de chorizo, paprika en lente-ui vervolgens 2 minuten in een pan op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe aan het mengsel. Verdeel het mengsel over 2 individuele ovenschaaltjes en zet ze 4 minuten in een microgolfoven van 600 watt. Tot slot breek je 1 ei per schaaltje en prik je de eierdooier door. Daarna laat je de schaaltjes nog eens 2 minuten in de microgolf tot het eiwit gestold is. Als dit na 2 minuten nog niet in orde is, laat je het er nog wat langer instaan. Het enige dat je nu nog hoeft te doen? Serveren en genieten! Smakelijk!

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 15.26 minuten

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Start met het voorverwarmen van de oven.
  2. Snijd de chorizo, paprika en lente-ui in kleine stukjes.
  3. Bak de chorizo, paprika en lente-ui vervolgens 2 minuten in een pan op een middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.
  4. Voeg vervolgens het blik tomatenblokjes toe aan het mengsel.
  5. Verdeel het mengsel over 2 individuele ovenschaaltjes en zet ze 4 minuten in een microgolfoven van 600 watt.
  6. Tot slot breek je 1 ei per schaaltje en prik je de eierdooier door. Daarna laat je de schaaltjes nog eens 2 minuten in de microgolf tot het eiwit gestold is. Als dit na 2 minuten nog niet in orde is, laat je het er nog wat langer instaan.

Smakelijk!

Gerelateerde gerechten.

Ben je fan van dit gerecht? Dan heb ik nog een ovenschotel met chorizo voor jou die je mogelijks zal smaken! Bekijk hier het recept voor de ovenschotel met broccoli en chorizo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s