Winter burger met frietjes.

Een heerlijke winterse burger smaakt altijd.

Geef nu toe, een hamburger met frietjes smaakt op eender welk moment. Ook in de winter! Alleen heb ik deze keer niet gekozen voor een traditionele burger maar heb ik deze een beetje aangepast aan het seizoen. Dit betekent uiteraard dat er veenbessen saus aan het recept wordt toegevoegd! Even voor de duidelijkheid… Ik ben niet verslaafd aan veenbessen saus, ik heb het alleen maar nodig! Wat ligt er nog op het hamburger broodje? Wel, gekarameliseerd witloof, veldsla en een rundburger. Uiteraard wordt ook deze burger geserveerd met frietjes! En het beste van allemaal? Het is klaar in slechts 15 minuten!

Hoe maak je het recept klaar?

Bak de diepvries frieten 15 minuten in de airfryer. Indien je met een friteuse werkt, kan je nog even wachten met het bakken van de frieten.
Maak ondertussen de veenbessen saus. Breng de rode wijn samen met de suiker aan de kook. Voeg dan de veenbessen toe en laat het geheel zo’n 10 minuten sudderen tot alle veenbessen open gesprongen zijn. Snijd ondertussen de 2 witloof stronken in twee en bak ze in een pan met wat honing. Laat ze op een middel hoog vuur stomen gedurende 8 minuten. Om de witloof stronken te stomen, plaats ik een bord op de pan om deze af te dekken.

Nu is het tijd om de burger klaar te maken! Kruid de rundburger met peper en bak 1 minuut langs beide kanten op een hoog vuur. Laat de burger vervolgens nog eens 3 minuten langs elke kant op een middel hoog vuur verder bakken. De burger mag in het midden nog een beetje rosé zijn.
Bak de hamburger broodjes in de oven volgens de verpakking. Maak nu de hamburgers klaar. Beleg de bodem van het broodje met de veenbessen saus. Leg daarboven de veldsla en de burger en tot slot het gekarameliseerde witloof. Serveer met frietjes.

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 15,45 minuten.

Ingredients

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Bak de diepvries frieten 15 minuten in de airfryer. Indien je met een friteuse werkt, kan je nog even wachten met het bakken van de frieten.
  2. Maak ondertussen de veenbessen saus. Breng de rode wijn samen met de suiker aan de kook. Voeg dan de veenbessen toe en laat het geheel zo’n 10 minuten sudderen tot alle veenbessen open gesprongen zijn. Roer af en toe eens in de pot.
  3. Snijd ondertussen de 2 witloof stronken in twee en bak ze in een pan met wat honing. Laat ze op een middel hoog vuur stomen gedurende 8 minuten. Om de witloof stronken te stomen, plaats ik een bord op de pan om deze af te dekken.
  4. Kruid de rundburger met peper en bak 1 minuut langs beide kanten op een hoog vuur. Laat de burger vervolgens nog eens 3 minuten langs elke kant op een middel hoog vuur verder bakken. De burger mag in het midden nog een beetje rosé zijn.
  5. Bak de hamburger broodjes in de oven volgens de verpakking.
  6. Maak nu de hamburgers klaar. Beleg de bodem van het broodje met de veenbessen saus. Leg daarboven de veldsla en de burger en tot slot het gekarameliseerde witloof. Serveer met frietjes.

Gerelateerde gerechten.

Ben jij, net als mij, fan van veenbessen saus? Bekijk dan zeker volgende recepten die gecombineerd werden met deze heerlijke saus: kalkoen met veenbessen saus en hazenrug met veenbessen saus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s