Risotto met cheesy ckicken

Een heerlijke risotto met roomkaas.

Deze risotto bevat iets meer ingrediënten dan ik gewoonlijk gebruik. Maar dat maakt het net zo lekker! Het recept duurt dan ook iets langer, maar is nog steeds klaar in 20 minuten! Een snel recept toch? Ik eet heel graag risotto. En met hoe meer kaas, hoe beter! In dit recept heb ik de risotto dan ook gecombineerd met twee soorten kaas! Roomkaas en geraspte kaas. Verder wordt het gerecht afgewerkt met kip, spinazie, selder en bonen! Benieuwd naar het recept? Lees van vooral verder!

Hoe maak je het gerecht klaar?

Start met het koken van 1 liter water in een waterkoker. Giet nu het kokende water toe in een kookpot en voeg het groentebouillon blokje toe. Bak de risotto kort aan in een eetlepel olijfolie tot deze glazig wordt. Dan voeg je meteen de liter groentebouillon toe en roer je het geheel. Laat het verder koken volgens instructies op de verpakking tot dat het meeste vocht is opgenomen door de rijst. Vervolgens maak je de kip marinade. Meng in een kom de kippenblokjes met de mosterd, paprikapoeder, honing en de room. Bak nu in een grote pan de selder en knoflook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat het geheel gedurende 7 minuten op een middelhoog vuur. Strooi wat bloem over de kippenblokjes en bak deze in een andere pan totdat deze gaar is. Voeg nu de spinazie, kidneybonen, roomkaas, kippenblokjes en de risotto toe aan de pan met selder. Meng alles goed onder elkaar. Werk af met de geraspte kaas.

Hoog tijd om te koken!

Mijn tijdslot: 19,45 minuten.

Ingredients:

Risotto

Kip marinade

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Kook 1 liter water in een waterkoker. Giet nu het kokende water toe in een kookpot en voeg het groentebouillon blokje toe.
  2. Bak de risotto kort aan in een eetlepel olijfolie tot deze glazig wordt. Dan voeg je meteen de liter groentenbouillon toe en roer je het geheel. Laat het verder koken volgens instructies op de verpakking tot dat het meeste vocht is opgenomen door de rijst.
  3. Vervolgens maak je de kipmarinade. Meng in een kom de kippenblokjes met de mosterd, paprikapoeder, honing en de room.
  4. Bak nu in een grote pan de selder en knoflook. Kruid met paprikapoeder, peper en zout. Laat het geheel gedurende 7 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Strooi wat bloem over de kippenblokjes en bak deze in een andere pan totdat deze gaar is.
  6. Voeg nu de spinazie, kidneybonen, roomkaas, kippenblokjes en de risotto toe aan de pan met selder. Meng alles goed onder elkaar.
  7. Werk af met de geraspte kaas.

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s