Kip bolognaise met salade

Aandacht aan alle bolognaise lovers!

Een bokaal bolognaise saus bij de pasta, brengt me terug naar mijn jeugd. Vroeger aten we wekelijks spaghetti bolognaise. Keer op keer genieten! Mijn bompa had zijn eigen recept voor bolognaise saus en deze zal nooit iemand overtreffen. Echt zoooo lekker! Maar toch heeft bolognaise saus uit een bokaal ook wel iets. Mijn mama maakte hier dan ook altijd gretig gebruik van. Niet te veel werk en snel klaar! Klinkt perfect voor Mijn Snelle Hap, toch?

Ik wilde de bolognese saus wel op een iets andere manier gebruiken en er niet gewoon een pasta bij koken. Zo gezegd, zo gedaan. De saus wordt verwerkt in een ovenschotel met kip en mozzarella. Is dat alles? Nee hoor! De frisse salade van rucola, kerstomaten en pijnboompitten maakt het gerecht helemaal af. Krijgen jullie ook al zin? Ik zal even uitleggen hoe je dit recept kan maken.

Hoe maak je het gerecht klaar?

Als eerste bak je de kippenblokjes in een pan met de knoflook op een hoog vuur tot ze gaar zijn. Ondertussen snijd je de mozzarella in schijfjes en de kerstomaten in twee. Neem alvast een ovenschotel klaar. Als de kip klaar is, voeg je de bokaal bolognaise saus toe en breng je deze kort aan de kook. Giet het kip mengsel in de ovenschotel en beleg deze met de schijfjes mozzarella. Strooi er nog wat paneermeel over. Plaats de ovenschotel onder de gril gedurende 5 minuten tot de mozzarella deels gesmolten is. Ondertussen maak je de borden al klaar met de salade. Verdeel over de twee borden de rucola sla, de halve kerstomaatjes en de pijnboompitten. Besprenkel deze tot slot met balsamico azijn. Serveer de salade met de ovenschotel. Smakelijk!

Hoog tijd om te koken!

Ingredients:

Kip bolognaise

Salade

Servings: 2 personen

Instructions

  1. Als eerste bak je de kippenblokjes in een pan met de knoflook op een hoog vuur tot ze gaar zijn.
  2. Ondertussen snijd je de mozzarella in schijfjes en de kerstomaten in twee.
  3. Neem alvast een ovenschotel klaar.
  4. Als de kip klaar is, voeg je de bokaal bolognaise saus toe en breng je deze kort aan de kook.
  5. Giet het kip mengsel in de ovenschotel en beleg deze met de schijfjes mozzarella. Strooi er nog wat paneermeel over.
  6. Plaats de ovenschotel onder de gril gedurende 5 minuten. (tot de mozzarella deels gesmolten is.
  7. Ondertussen maak je de borden al klaar met de salade. Verdeel over de twee borden de rucola sla, de halve kerstomaatjes en de pijnboompitten. Besprenkel deze tot slot met balsamico azijn.
  8. Serveer de salade met de ovenschotel. Smakelijk!

Smakelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s