Broccoli ovenschotel met chorizo

Broc ’n roll! 

Voor het creëren van nieuwe recepten, vertrek ik vaak van gedachten in mijn hoofd. Ik zal jullie even mijn stappenplan vertellen! Stap 1 is voor mij het bedenken van een combinatie of gerecht in mijn hoofd. Tijdens stap 2 doe ik online mijn boodschappen en ik kom dan nog ingrediënten tegen waar ik niet aan gedacht had. Vaak zorgt dit er voor dat het recept dat in mijn hoofd zat, aangepast wordt. Stap 3 is uiteraard het recept testen. Soms zit het meteen goed, maar soms ook niet. In dat geval probeer ik op zoek te gaan naar een alternatief. 

Voor dit recept ben ik op dezelfde manier te werk gegaan. Oorspronkelijk had ik het recept bedacht met boerenworst. Tijdens het shoppen echter kwam ik chorizo tegen en leek mij dit nog een betere combinatie. Zo gezegd, zo gedaan. De mosterd-limoen dressing geeft de schotel net dat extra tikkeltje pit.

Tijd om te koken!

Op een tafel liggen alle ingrediënten voor het recept: broccoli ovenschotel met chorizo.
Broccoli ovenschotel met chorizo
Recept Afdrukken
Servings
3 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
3 personen
Cook Time
15 minuten
Op een tafel liggen alle ingrediënten voor het recept: broccoli ovenschotel met chorizo.
Broccoli ovenschotel met chorizo
Recept Afdrukken
Servings
3 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
3 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Ovenschotel
Mosterd-limoen dressing
Servings: personen
Instructions
Ovenschotel
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Snijd de broccoli in kleine stukjes. Leg deze samen met de aardappel wedges in een ovenschotel. Laat de ovenschotel 13 minuten bakken op 200 graden.
  3. Snijd de chorizo in stukjes. Bak deze 2 minuten in een pan.
Mosterd-limoen dressing
  1. Maak nu de dressing klaar: Meng de olijfolie, het limoensap, de knoflook, de mosterd en zout en peper in een kom. Roer alles goed door elkaar.
  2. Van zodra de ovenschotel klaar is, voeg je de chorizo toe.
  3. Serveer de ovenschotel met basilicum en de moster-limoen dressing.

Smakelijk!

Mijn tijdslot: 15,38 minuten

Share this recipe:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram
Advertisements

Leave a Reply