Platboordpizza met asperges

You’ve got a pizza my heart!

Jullie hebben er lang op moeten wachten, maar het is eindelijk zo ver! Het eerste pizza recept is een feit! Ja hoor, deze pizza is volledig vegetarisch! Ik maakte een platboordpizza met platte kaas, courgette, lente-ui, asperges en uiteraard geraspte kaas. Mijn vriend eet heel graag pizza. Ik, persoonlijk, kan minder genieten van een pizza van de pizzeria. Deze zijn steeds zo vettig en achteraf voel ik met altijd schuldig.

Ik zocht dus een oplossing om mijn pizza ervaring beter te maken. Zo, kwam ik op het recept voor de platboordpizza. Eerst en vooral is de pizza veel minder vettig omdat je deze zelf klaarmaakt. Ten tweede heb ik er voor gekozen om met verschillende verse groeten te werken. Groenten is gezond toch! Ik zal niet claimen dat deze platboordpizza super gezond is, maar ik heb althans het gevoel dat ik veel meer voedingsstoffen binnen heb. Hopelijk kan jij net zoals ik genieten van deze platboordpizza. Ik deel hier alvast het recept met jullie!

Klaar om te koken!

Om een patboordpizza te maken heb je asperges, courgette, lente-ui, kaas en pizzadeeg nodig.
platboordpizza met asperges
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Om een patboordpizza te maken heb je asperges, courgette, lente-ui, kaas en pizzadeeg nodig.
platboordpizza met asperges
Recept Afdrukken
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Servings
2 personen
Cook Time
15 minuten
Ingredients
Servings: personen
Instructions
  1. Rol het pizzadeeg open en plaats 7 minuten in een oven van 180 graden (afhankelijk van richtlijn verpakking).
  2. Snijd ondertussen de courgette en lente-ui in kleine schijfjes.
  3. Haal de pizza uit de oven en smeer de platte kaas erover.
  4. Bestrooi vervolgens met de geraspte kaas. Vervolgens plaats je de courgette schijfjes op de pizza. Beleg tot slot met de asperges en lente-ui. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Besprenkel met olijfolie en zet de pizza nog eens 5 minuten in de oven.
  6. Laat vervolgens de platboordpizza nog 4 minuten verder bakken onder de grill.

Mijn tijdslot: 18,56 minuten

Smakelijk!

Share this recipe:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram
Advertisements

Leave a Reply