Foodhack: Ajuin snijden

Op een snelle manier je ajuin snijden.

Een collega vertelde me ooit deze foodhack en er ging een hele nieuwe wereld voor mij open. Ik knoeide enorm met het snijden van ajuinen en koste me telkens zo veel tijd. Ik ben dan overgeschakeld op voorgesneden diepvries ajuin om me de ‘hassle’ van het snijden te besparen. Sinds ik deze truc echter ken, kies ik terug voor de verse ajuinen! Geloof me, dat is een wonder.

Hoe begin je eraan?

De eerste stap is simpel. Je hoeft je ajuin even te pellen en in twee te snijden. Dan pak je één helft en snijd je kleine sneetjes tot net niet aan het einde. Op die manier blijft de ajuin nog een geheel en valt deze niet uit elkaar. Dan draai je jouw helft een kwart slag en snijd je opnieuw reepjes. De kleine stukjes ajuin zullen nu één voor één loskomen. Hetzelfde doe je voor de andere helft. Ok, ik geef het toe. Echt duidelijk geschreven is dit niet. Ik weet niet hoe ik het anders kan verwoorden, dus kan ik het jullie beter tonen!

Instructie video

Share this recipe:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram
Advertisements

Leave a Reply