Foodhack: citroen bewaren

Pers je citroen op de meest zuinige manier.

Vaak heb ik hetzelfde probleem als ik citroensap in een gerecht wil verwerken. Ik snijd de citroen in twee en pers uit één helft het sap voor het gerecht. De andere helft hul ik in vershoudfolie en leg ik in de ijskast. Als ik de citroen dan terug wil gebruiken, is deze ondertussen vaak al bruin geworden. Niet ideaal dus! Deze foodhack biedt hiervoor een oplossing.

In plaats van de citroen in twee te snijden, laat je hem in zijn geheel. Hoe haal je het sap er dan uit, zie ik je al denken! Wel, dat is simpel. Je neemt een grote satéstok of iets vergelijkbaar en duwt deze van het topje van de citroen naar beneden. Opgelet, zie dat je niet helemaal door de citroen steekt. Je neemt de stok er weer uit en begint aan het kneedwerk. Rol de citroen met beide handen goed over en weer. Je mag doorduwen! En nu? Pak de citroen op boven een kommetje en duw heel hard op de citroen. Het sap komt nu uit het kleine gaatje bovenaan gespoten!

Instructie video

Share this recipe:
Facebook
Facebook
Twitter
Pinterest
Pinterest
Instagram
Advertisements

Leave a Reply