Persoonlijk

Wie ben ik? Een twintiger met een drukke agenda! Ben jij net zoals ik altijd druk bezig? Dan zal jij je zeker vinden in wat ik je nu ga vertellen.

DSC04932

‘S avonds kom ik vaak laat thuis van het werk. Ik heb geen tijd om nog eens twee uur te staan kokkerellen in de keuken. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van koken. Dat is net het frustrerende! Ik kook graag en vind het belangrijk om gezonde en voedzame gerechten te maken. Ik heb het dan ook mijn missie gemaakt om een goede tijd-kwaliteit balans te vinden.

glass-hourglass-hours-39396

Hoe maak ik lekkere, voedzame gerechten zonder al te veel tijd kwijt te spelen?

Makkelijk was het niet, maar ik heb voor mezelf een goede methode gevonden. Ik zoek online naar recepten die maximum 30 minuten tijd vragen volgens de auteurs. Vervolgens probeer ik die tijd nog eens te halveren. Alvorens ik begin te koken, zorg ik dat al mijn ingrediënten klaar en gesneden op mijn aanrecht staan. Zo verlies je weinig tijd en merk ik dat ik het efficiëntste werk. Ik werk ook vaak met voorgesneden diepvries ingrediënten. Dit doe ik niet alleen om tijd te besparen, maar ook om voedselverspilling tegen te gaan. Wij zijn slechts met 2 thuis waardoor ik vaak overschot heb. De porties ingrediënten in de winkel zijn vaak groter dan dat wat ik nodig heb. Ik geef toe dat dit niet de enige reden is. Ik heb namelijk ook een druk sociaal leven. Familiebezoekjes en afspraakjes met vrienden zorgen er vaak voor dat we onverwacht uit eten gaan. Dat kennen jullie wel! Mijn verse ingrediënten echter worden ondertussen slecht omdat ik ze niet op tijd gebruik. Met diepvries ingrediënten vermijd ik dit probleem.

Een lekkere maaltijd op 15 minuten? Het klinkt onmogelijk, maar dat is het niet!

Als je weinig tijd hebt, heb je vaak de neiging naar ongezonde voeding te grijpen. Snel even friet halen of een pizza in de oven steken. Ik probeer met mijn blog dit probleem een beetje te verhelpen. Dit betekent natuurlijk niet dat je nooit eens friet mag gaan halen! Ik hoop dat jullie vooral inspiratie halen uit de receptjes die ik presenteer en zo een hoop tijd besparen. De foto’s van de recepten worden gemaakt door mijn zus Sofie Verbruggen. Alle credits voor de mooie afbeeldingen gaan dus volledig naar haar!

Ik heb een perfecte balans gevonden voor mezelf. Ik kan nog steeds met liefde koken en een gezonde maaltijd op tafel zetten, maar verlies niet te veel tijd om al mijn andere activiteiten uit te oefenen.